Klantensysteem Home > Kennisbank > Email > Foutmelding: 503 Valid RCPT command must precede DATA

Foutmelding: 503 Valid RCPT command must precede DATA

U krijgt tijdens het verzenden de volgende foutmelding te zien:
""503 valid RCPT command must precede DATA" (of vergelijkbaar).

Dit probleem is vrijwel altijd een authenticatie probleem. Toegang verkrijgen tot de mailserver om email te verzenden kan op twee manieren:

1 Door in te loggen op de SMTP server. Dit kunt u doen door de optie 'Deze server vereist verificatie' aan te zetten in uw e-mail programma.
2 Eerst uw mail ophalen en daarna beantwoorden. Dit wordt ook wel "pop-before-smtp" genoemd. Het zorgt ervoor dat u gedurende een x aantal minuten toegang hebt tot de mailserver om email te verzenden.

De voorkeur gaat uit naar optie 2.

Indien u Outlook gebruikt, kunt u het volgende proberen:

1) Open outlook
2) Ga naar Extra/emailaccounts
3) Kies het emailaccount met problemen aan en klik op aanpassen
4) Klik op "meer instellingen"
5) Klik op het tab "uitgaande mailserver"
6) Vink "Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist" aan. Vergeet niet de optie "Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail" aan te vinken.
7) Klik op Ok en test de instellingen.